Startuje sezon grillowy! Czas na smakowe eksperymenty z sosami WSP „Społem” |
Wpisany przez S.Z. |
piątek, 09 maja 2025 19:03 |
Startuje sezon grillowy! Czas na smakowe eksperymenty z sosami WSP „Społem”Majówka tradycyjnie otwiera czas wspólnego biesiadowania pod chmurką. Wolne dni, pierwsze spotkania przy ruszcie i zapach pieczonych przysmaków sprawiają, że na nowo odkrywamy radość z gotowania na świeżym powietrzu. To idealna okazja, by sięgnąć po dodatki, które nadadzą potrawom wyrazistości, takie jak np. Sos Kielecki amerykański i Sos Kielecki prażona cebulka od WSP „Społem”. Jeden grill, dwa charakteryPlanując wiosenne spotkanie z przyjaciółmi warto w menu uwzględnić tortillę z halloumi i warzywami. To danie, które łączy prostotę z nowoczesnością, a jego smak można dowolnie modelować. Wszystko zależy od wybranego sosu z oferty WSP „Społem”. W wersji z Sosem Kieleckim amerykańskim tortilla nabiera wyrazistego, lekko pikantnego charakteru. Dodatek – inspirowany kuchnią zza oceanu – idealnie współgra z grillowanym serem, papryką i cukinią. Nadaje potrawie lekko „fastfoodowego” sznytu, ale w domowej, zdrowszej odsłonie. Z kolei Sos Kielecki prażona cebulka wprowadza nutę słodyczy i przyjemnej kremowości. W połączeniu z warzywami z grilla i delikatnym halloumi tworzy zestawienie, które przypadnie do gustu fanom łagodniejszych, ale wciąż wyrazistych smaków. Grillowana tortilla z halloumi i warzywami w dwóch odsłonachSkładniki (na 2 porcje): Smaki, które zostają na dłużejProdukty WSP „Społem” to klasyka polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu. Dzięki wysokiej jakości składnikom i starannie dobranym recepturom, nawet najprostsze dania zyskują zupełnie nowy wymiar. Sos kielecki amerykański i Sos Kielecki prażona cebulka sprawdzą się zarówno jako dodatek do grilla, jak i baza do burgerów, hot-dogów czy kanapek na zimno. Więcej inspiracji na sezon grillowy znaleźć można na stronie: www.wspspolem.com.pl /źródło - |